Offset_1Offset_3Offset_2Offset_4Offset_6Offset_5Offset_8Offset_7Offset_9Nordeco_prospNord_hát

Prospektus

A fehér papírlaptól – a kész nyomdatermékig

A tervezés elsődleges szempontja az OFSZET nyomda tevékenységének bemutatása, valamint az akkori ofszet nyomdatechnikai lehetőségeinek megmutatása a termékeken keresztül. Ilyen fontos és hagyományos terméke volt a nyomdának, amit exportra is gyártottak több évtized óta, a különböző játékkártyák. Készültek magyar kártyák, francia vagy römi kártyák, tarokk kártyák, gyermek kártyák. A másik fontos termék az üveg, konzerv és egyéb csomagolási címkék, fali naptárak, művészeti albumok, könyvek, társasjátékok levelezőlapok voltak.

A prospektus képei a négyszínes (CMYK) offset nyomdatechnika, előkészítés, szedés, szkennelés, nyomtatás, és a kötészet lehetőségeit illusztrálják játékos formában. Az egész oldalas képek melletti illusztrációs képek – kártyalapok, címkék, naptárlapok, könyvek, albumok társasjátékok – a nyomda korábbi termékei.

A fotókat Patyi Árpád készítette.

Készült 1995-96-ban.

1996-ban a Magyar Nemzeti Galériában megrendezett MŰ-KÉP II. Országos Diditális Grafikai Kiállításon, a megvalósult digitális kommunikáció (nyomtatvány/multimédia) kategóriában díjazott munka volt.

NORDECO  –  prospektusok

SZENT CECÍLIA templom – Zsenye – A/5 kiadvány

METRO – belső kiadvány dolgozóknak